25 Kasım 2008 Salı

BAYKALA AKIL FİKİR DUASI


Malatya'nın Darende İlçesi Yenice Belediye'sinin AKP'li başkanının, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in bulunduğu bir yemekte, "Baykal’a akıl fikir ihsan eyle yarabbi" diye yemek duası yapması TBMM Genel Kurul'unda geçenlerde günün polemiği oldu

Konuyu TBMM’de gündeme getiren, CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu oldu.

CHP’li vekil, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanının, bu şekilde yemek duası yapan kişiyi kovmamasını eleştirerek, "Allah, bu küçük beyinlere akıl fikir versin" dedi. Eker ise verdiği yanıtta, "Doğru, Baykal için 'Allah akıl fikir versin' diyerek, duayı doğruladı, ama kendisinin ve valinin bunu yadırgadığını ve bunu yapan kişiyi bizzat uyardığını açıkladı.


Eker, “yemek duası içinde bir siyasi şahsiyetin isminin geçmesi tarafımca da doğru bulunmamıştır. Ama kendisini azarlamak yada kovmak mümkün değildi. Kem söz sahibine aittir” diye konuştu.


Ancak Eker’in bu açıklamaları CHP grubunun kızgınlığını yatıştırmaya yetmedi. Bu kez CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de Eker’e seslendi: "Allah çiftçimizi sizin gibi bir bakandan korusun..."
TBMM çatısı altında CHP ile AKP arasındaki tartışmalarda yeni dönemde sıkça Allah’ın da adının anıldığı bir döneme giriliyor...

Hiç yorum yok: