13 Ocak 2009 Salı

Mesele Ol Mesele Değil CENK


Ertan Ünver itiraz etti;

İzmir Torbalı Ticaret Odası seçimleri öncesi halen mevcut oda yönetiminde olup, başkan Muzaffer Sekban'a karşı liste oluşturmaya çalışan "Değişim Grup" saflarına geçerek bayrak açanları samimiyetsizlikle suçlayan Cenk Sarıgöl'e aynı gazetede yazan eski belediye başkanı ve yılların gazetecisi Ertan Ünver'den ince eleştirel bir itiraz geldi.

MESELE OL MESELE DEĞİL CENK

Cenk Sarıgöl, 5 Ocak günkü yazısında, kendisinden hiç beklemediğim bir “eksikli ve biraz iğreti bir performans” sergilemiş.. Hayret ettim.. Özetle şöyle diyor, Ticaret Odası seçimi ve Muzaffer Sekban karşıtlarına ilişkin olarak, Cenk Sarıgöl: Tamam M.Sekban seçilmesin; OSB’yi Kabacakırı’na kurmaya çalışıyor olması bile, yeter bu sonucu sağlamak ve kendisini seçtirmemek için.. 17 yıllık olması ve ona eklemlenen bütün öbür gerekçe ve de söylemlerin hemen tümü samimi değil...

Yapma Cenk, iş bu kadar basit ve yüzeysel değil.. Elbet 17 yıl da olur, 27 yıl da.. Elbet dozunda ve kıvamında olduktan sonra, siyaset de belli ölçülerde işin çeşnisini oluşturur.. Tamam.. Kabacakırı’na OSB diyen kişi,


Torbalı’yı katletmeye(bilerek/bilmeyerek)yöneldiğinden
AUT’a gitmelidir;bu bile yeterli; o da tamam.. Ama işin üstyapısıdır bunlar.. Konunun altyapısında Torbalı İŞ ALEMİNE Sekban’ın artık 10 numara küçük gelmesi vardır.. Torbalı Tepeköy iken ve işi 10-15 bin nüfus ile, birkaç yüz esnafla götürür iken, “maçı idare ediyordu Sekban”.. Nüfus 1.5-2.0 civarında artıyordu.. Vs. vs.. Hep bilinen durumlar.. Fakat artık iş değişti.. Bu nüfus artış hızı ve beden büyüme katsayısı ve dahi Torbalı’nın CAZİBELERİN MERKEZİ durumuna gelmesi.. Torbalı’ya gelen insan ve sosyal-ekonomik taleple, giren para arasındaki farkın her geçen gün biraz daha artıyor olması, Torbalı İş Alemini/Esnafını mahvetmeye başladı.. “Rengi ve işlevi belli” ve şu özellikle inşaat sektöründe “rahatlayan” para da olmasa, yandı gülüm keten helva.. O zaman Torbalı iyice cehennem olur. (Sekban’ın beni, OSB konusunda aptal yerine koyması; alabansın, bababansın, şalabansın denince yeniden OSB’nin gizli mimarlığına soyunması bile benim için tuhafça bir anı olarak kalmalıdır,artık..Umurumda değil.. R.İ. Uygur’la "nasıl bir siyasetse”, işbirliğine girişmeleri bile, hoş bir kıvırma oyunu olarak durmalıdır bir yanda,artık..)

Torbalı’yı bu “sosyal-ekonomik cehenneme gidişten” çıkaracak tek yol katma değeri yüksek bir Torbalı Ticaret Ortamının İnşasıdır… Hele bir de bu kriz dönemi yaşanıyorken.. (Kardeşim ben bu konuyu yirmi beş yıl dile getiriyorum.. 17 yılında bu zat, Başkanlık ediyor Torbalı Ticaretine.. Bir günden bir güne şu altını çizdiğim katma değeri yüksek ticaret ortamı nedir; nasıl oluşturulur diye kimse sormadı...) Bunlar hem bilmezler; hem sormazlar; hem de yazarlar-söylerler ve hem de her makamı hep isterler.. Biz 89 Belediyesinin son yılında, Medoder’in bastırdığı 30.000[yazıyla otuz bin] Metropolis posta kartının tümünü,oraya gelen turistlere satmıştık; aradan 15 yıl geçti.. O zihniyet olsa, bu sayı şimdi 500 binleri bulur ve yalnızca buradan milyarlar yağardı.. Kaldı ki, o iş, projenin yalnızca yirmide biridir.. Ama şimdi bizim M.Sekban Torbalı Vergi Dairesine yatan katrilyonların “çene suyu çorbasını” yapıyor..

O para Torbalı’ya değmeden nereye gidiyor; o parayı kazanan fabrikaların işçileri ve ihtiyaçlarının öbür bölümü nerelerden karşılanıyor?.. Sekban’ı bir gün bunlardan söz ederken duyan oldu mu?.. Oysa 6-7 ay önce kendisinden söz ettiğim Beypazarı Belediye ve Ticaret Odası Başkanları ilçelerini paraya boğdu, eski ev onarımı yaparak ve ilçesini turizme açarak.. Beypazarı,Beypazarı beyler;Bodrum, Marmaris falan değil.. Anadolu’nun göbeği. O Bşk. şimdi de MHP Ankara Büyük Şehir Bld.Bşk. Adayı…)

Anlatabildim sanırım Cenk kardeş.. Yer bu kadar.. Laflarsak, daha ayrıntısını da sunarım…


Ertan Ünver

Hiç yorum yok: